Novosti

Rasprodan koncert Maje Posavec i Ivana Kapeca – “Večer s Cohenom u Kerempuhu”

Točno tri godine nakon smrti Leonarda Cohena u Satiričnom kazalištu Kerempuh, u četvrtak, 7. studenog 2019. dogodit će se Večer s Cohenom, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“.

-“Ne znam je li potrebno naglasiti koliko se veselimo koncertu u Kerempuhu. Svi koncerti koje smo svirali Cohenu u čast su bili dokaz da to što radimo snažno odjekuje s publikom. Osobno, vraćam se na kazališne daske, kazalište Kerempuh je i moje matično kazalište i iako sam tamo puno puta pjevala, ovaj koncert je ipak osobit na mnogo načine. Ivan Kapec i ja se vraćamo s bendom s kojim ćemo prvi put izvoditi ovakav koncert, a u goste nam dolaze i predivne i talentirane Mozartine! Uzbuđenje je na vrhuncu, a ja još nemam cipelice cohenice! Vidimo se u četvrtak u Kerempuhu” – izjavila je Maja Posavec.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Luka Veselinović na kontrabasu, Borko Rupena na bubnjevima i Mario Bočić na saksofonu, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer na njegovoj sceni, kao dugogodišnja članica ansambla, nastupa u brojnim kazališnim komadima.

Ovakva svečanost zahtijeva i posebne goste. Ovom prilikom bit će to Pjevački studio Mozartine koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. Pjevački studio “Mozartine” postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene, razvijajući ispravan glazbeni ukus kod mladih pjevača, oduševljavajući publiku širom domovine i inozemstva te pridonoseći povećanju ugleda i kulture grada Zagreba i svoje domovine.

 

 

MOBILNE APLIKACIJE

Preuzmite mobilnu aplikaciju kazališta Kerempuh za svoj smartphone i budite uvijek u toku!

Preuzmite Kerempuh za Android

Preuzmite Kerempuh iPhone aplikaciju

NEWSLETTER

PRIJAVA

Koristit ćemo vaše podatke koje ste nam dali za slanje newslettera s obavijestima vezanim za događanja kazališta Kerempuh. Klikom na pristajem i prijavu nam dajete svoju privolu. U bilo kojem trenutku imate pravo promijeniti mišljenje klikom na link „Odjava“ ili „Izmijeniti postavke“ u dnu zaprimljenog newslettera.